KUKA MINÄ OLEN?

Sinulla on päämäärä, minä autan sinua saavuttamaan sen.

Jos tavoitteenasi on rakentaa toimiva kiertovesiviljelyjärjestelmä, minimoida riskit ja saavuttaa paras mahdollinen lopputulos, olet oikeassa paikassa.

Hei, nimeni on Pekka Marttinen.

Koulutukseltani olen Iktyonomi (AMK).

Olen työskennellyt monissa eri RAS-laitoksissa vuodesta 2002 lähtien ja tämän ansiosta minulle on kehittynyt laaja käytännön kokemus ja ammattitaito monelta osa-alueelta liittyen kiertovesilaitoksiin (Recirculation Aquaculture Systems).

Vuosina 2002-2015 olen työskennellyt kalankasvattajana, laitospäällikkönä ja toimitusjohtajana monissa Suomen RAS-kasvattamoissa, jotka ovat tuottaneet mm, kuhaa, sampea, ankeriasta ja harjusta.

Vuodesta 2015 asti olen toiminut yrittäjänä perustamassani konsultointiyrityksessä RAS-Consulting.

Asun Itä-Suomessa Imatralla vaimoni kanssa ja meillä on kaksi mahtavaa lasta.

Saimaan ja Vuoksen vesistöt ovat tarjonneet minulle mahtavat puitteet niin kalastukseen kuin luonnossa oleskelemiseen lapsesta asti, siksi arvostankin luonnon moninaisuutta ja tieni alalle on ollut selvä jo nuoresta pitäen.

Pekka Marttinen RAS-Consulting
Kalankasvatus kalanviljely
Harrastuksena rakentamani kiertovesijärjestelmä.

Suhtaudun intohimoisesti työhöni ja nautin siitä aidosti. Minulle onkin tärkeintä etten maalaa asiakkailleni liian kaunista kuvaa alasta vaan tarkoitukseni on antaa realistinen näkemys projektikokonaisuuksista, alan haasteista ja mahdollisuuksista.

Kalat ja vesi muodostavat ekosysteemin, jota pitää osata seurata, tulkita, vaalia ja ylläpitää mahdollisimman stabiilina. Tykkään ajatella, että sinun on opittava ”elämään järjestelmää”, tällöin osaat lukea sitä ja opit havaitsemaan siinä tapahtuvat muutokset.

Intohimostani alaa kohtaan kertoo myös pihalleni rakentama kiertovesijärjestelmä, jossa elää erilaisia kalalajeja.

Tulevaisuudessa haluan olla mukana tuomassa kala-alaa enemmän nykypäivään ja olla sisällä kehitystyössä, jolla tämä toteutetaan.

RAS-Consultingin avulla et jää ongelmiesi kanssa yksin, ammattitaidollani autan sinua toteuttamaan projektisi sovitussa aikataulussa, sekä parhaalla mahdollisella tavalla. Tämän takia RAS-Consulting on paras kumppani juuri sinulle.

Ota yhteyttä alla olevasta painikkeesta.

Asiakaspalautteet

Olemme vastaanottaneet erittäin positiivista palautetta aikaisemmilta asiakkailtamme.

Lue alta, mitä asiakkaat sanovat palveluistamme!

Olemme tehneet yhteistyötä RAS-Consultingin kanssa, uuden oppimisympäristönä käytettävän kiertovesilaitoksen suunnittelussa sekä toteutuksessa ja oppimateriaalin tuotannossa. 

Pekan tekemisessä välittyy vahva kiertovesiviljelyn asiantuntijuus ja projektinhallinta on loistotasoa. Kompromisseihin ei turhaa taivuta. Pekan kanssa on turvallista (ja hauskaa) tehdä töitä.

Antti Forsman

Ammattiopisto LIVIA

Teimme syksyllä 2020 selvitystä kalan kiertovesikasvatuksesta Mikkelissä.

Yhteistyö Pekan kanssa sujui erinomaisesti ja saimme arvokasta tietoa toteutettavuuden arviointiin.

Juha Kauppinen

Mikkelin Seudun Kehitysyhtiö – MIKSEI Oy 

RAS-Consulting on osoittautunut luotettavaksi kumppaniksi eri vesiviljelykehityshankkeissa kanssamme.

Pitkä kokemus käytännön RAS-viljelystä, mutta ajantasainen tietämys teknologiasta ja kalankasvatuksesta tekevät RAS-Consultingista erittäin potentiaalisen yhteistyökumppanin monen kokoisissa ja tyyppisissä liiketoiminta-, tutkimus ja kehitys-, sekä innovaatioprojekteissa.

Jouni Vielma

Luonnonvarakeskus

RAS-CONSULTING

Ota yhteyttä alla olevasta painikkeesta ja kerro projektistasi tai tarpeistasi. RAS-Consulting auttaa sinua onnistumaan.